Projecten

De stichting werkt op de achtergrond en is actief middels projecten. De projecten hebben als doel om nieuwe cohesie te vormen ter versterking van de dorpsgemeenschappen. Zoveel mogelijk bewoners worden er bij betrokken. Oud en jong, oorspronkelijke bewoners en import, hoog- en laaggeschoold werken samen. Iedereen kan bijdragen met zijn inzet en soms onvermoede talenten. Mensen die doorgaans nauwelijks iets met elkaar ondernemen, trekken met elkaar op en leren elkaar voor het eerst en vaak van een heel andere kant kennen.

EERSTE PROJECT

Film Kantelingen

Filmlogo1

Het filmproject Kantelingen was het eerste project. Met inzet van vele talenten zorgden we voor reuring.

TWEEDE PROJECT

Film Tegenstellingen
verhaal3

Het tweede project is weer een speelfilm met de titel ‘TEGENSTELLINGEN’. Middels een  “verhalenwedstrijd” is een verhaal tot stand gekomen, dat zal leiden tot een nieuwe film. 1 maart 2017 is het verhaal klaar. Twee maanden later ligt er een speelbaar scenario. De filmcasting volgt daarna, In het najaar 2017 en voorjaar 2018 zijn er opnames. December 2018 is er weer een daverende premiere van de film TEGENSTELLINGEN.

filmstripkronkel

DERDE PROJECT

Filosofisch café

Zo’n drie keer per jaar is er in Nieuw Annerveen een filosofisch café. Op een zondagmiddag om 14.00 uur komt een bont gezelschap bijeen. Veelal om een voordracht aan te horen en vervolgens met de spreker flink in debat te gaan. Doel van de interactieve bijeenkomsten is namelijk het inspireren van de deelnemers om mee te denken en van gedachten te wisselen over het thema dat door een spreker wordt ingeleid. Het thema houdt steeds verband met een actueel maatschappelijk debat en prikkelt tot discussie over achterliggende maatschappelijke vragen.  

In 2017 werd een paar keer proefgedraaid, om de belangstelling voor het Café te peilen en te experimenteren met de formule. Ondertussen hebben we verschillende sprekers in Nieuw Annerveen ontvangen: Arend Klaas Jagersma, Andries Visser,  Ronald Hünneman, Jacqueline Engbers, Gouke Hylkema en laatstelijk Edward van der Tuuk. 

De Werkgroep Filosofisch Café heeft in overleg met het bestuur van de Stichting de Kanteling Aa en Hunze haar activiteiten rond de organisatie van de filosofische cafés ondergebracht als project bij de Stichting. (email:  filsofcafe@dekantelingaaenhunze.nl  )

De leden van de werkgroep zijn: Agnes Voogt – Anna Frijns-Helmer – Geert Langius – Gerdie Kienhorst – Heribert Delicaat – Margje Hendriks-Muns – Hans van der Horst. Het comité is eveneens via   filsofcafe@dekantelingaaenhunze.nl  te bereiken.

VIERDE PROJECT (onder voorbehoud)

Daipproat

Een aantal jaren geleden maakten Jaap Kuiper en Frans de Jong portretjes van bekende personen uit Oud/nieuw Annerveen en Spijkerboor. Klaas Wichgering, Tiny Schuiling, Willem Hendriks-Muns en Freddie Duursma waren de eersten. Tijd voor een vervolg.