Projecten

De stichting werkt op de achtergrond en is actief middels projecten. De projecten hebben als doel om nieuwe cohesie te vormen ter versterking van de dorpsgemeenschappen. Zoveel mogelijk bewoners worden er bij betrokken. Oud en jong, oorspronkelijke bewoners en import, hoog- en laaggeschoold werken samen. Iedereen kan bijdragen met zijn inzet en soms onvermoede talenten. Mensen die doorgaans nauwelijks iets met elkaar ondernemen, trekken met elkaar op en leren elkaar voor het eerst en vaak van een heel andere kant kennen.

EERSTE PROJECT

Film Kantelingen

Filmlogo1

Het filmproject Kantelingen was het eerste project. Met inzet van vele talenten zorgden we voor reuring.

TWEEDE PROJECT

Film Tegenstellingen
verhaal3

Het tweede project is weer een speelfilm met de titel ‘TEGENSTELLINGEN’. Middels een  “verhalenwedstrijd” is een verhaal tot stand gekomen, dat zal leiden tot een nieuwe film. 1 maart 2017 is het verhaal klaar. Twee maanden later ligt er een speelbaar scenario. De filmcasting volgt daarna, In het najaar 2017 en voorjaar 2018 zijn er opnames. September 2022 is er weer een daverende premiere van de film TEGENSTELLINGEN.

filmstripkronkel

DERDE PROJECT

Daipproat

Een aantal jaren geleden maakten Jaap Kuiper en Frans de Jong portretjes van bekende personen uit Oud/nieuw Annerveen en Spijkerboor. Klaas Wichgering, Tiny Schuiling, Willem Hendriks-Muns en Freddie Duursma waren de eersten. Tijd voor een vervolg.